Local SEO: Wat, waarom, feiten & fabels

Wat is local SEO?

Local SEO, staat voor: zoekmachine optimalisatie voor bedrijven met lokale ambities. Met local SEO kan je lokaal en landelijk gevonden worden. Local SEO draait om precisie en het brengen van potentiële klanten in jouw werkgebied naar jouw website of vestiging(en). Hierdoor ontstaat een hoge relevantie waarde voor Google en haar bezoekers. Dit komt jouw naamsbekendheid en omzet ten goede.

Is local SEO belangrijk voor mijn bedrijf?

Heb je een bedrijf of aantal vestigingen verspreid over het land met of zonder bezoekadres? Wil jij je richten op specifieke regio’s met een doeltreffende aanpak in de organische (gratis) resultaten van Google? Wil je mobiel en in Google Maps optimaal vindbaarheid zijn? Is het antwoord “ja” – dan is local SEO bedoeld voor jouw bedrijf.

Local SEO is geschikt voor makelaars, advocaten, juristen, fysiotherapeuten, tandartsen, restaurants, autobedrijven, retailers, sportcentra, schilders, loodgieters, schoonmaakbedrijven, uitvaartbranche, accountants en nog veel meer branches (klein en groot). Zelfs bedrijven die in heel Nederland actief zijn kunnen profiteren van local SEO.

82% van alle bedrijven doen (nog) niks met lokale optimalisatie.

Dagelijks zijn er 1.75 miljard lokale zoekopdrachten in Google.

60% van Google bezoekers gebruikt een mobiel voor lokale bedrijven.

Waarom is local SEO belangrijk?

Het grote misverstand is dat local SEO alleen van toepassing is op kleine bedrijven. Local SEO is ook van toepassingen op grote organisaties en franchise ketens. Banken, reisbureaus en winkels zoals Hema met vestigingen verspreid over het land laten nog steeds kansen liggen. De impact van Local SEO is groter dan je denkt. Vooral nu zoekmachines (met name Google) haar zoekresultaten verfijnd en optimaal wil toespitsen op de locatie van de gebruiker. Maak daarom optimaal gebruik van alle nieuwe functionaliteiten binnen Google. Optimaliseer je website en externe componenten voor een lokale vindbaarheid van jouw bedrijf.

Voordelen

  • Verhoogd relevantie waarde voor Google en haar bezoekers.
  • Grotere lokale zichtbaarheid betekent meer omzet.
  • Optimaliseren voor local SEO betekent meer gerichte bezoekers.
  • Behaal een concurrentievoordeel.
  • Overstijg de zichtbaarheid van grote brands.
  • Je bouwt aan een betere reputatie, waardoor het merkvertrouwen stijgt

Elk bedrijf ongeacht branche, type en omvang kan profiteren van local SEO.

Met Local SEO kan je lokaal en landelijk gevonden worden.

Met Local SEO kan je rankings van grote brands overtreffen.

Starten met Local SEO

Wil jij stoppen met massa marketing en kiezen voor precisie met een hoge relevantie waarde? Neem vrijblijvend contact met oms op om te weten te komen wat wij met local SEO voor jou kunnen betekenen.