Onze SEO tekstschrijvers weten precies hoe je Google en bezoekers kan verleiden.

De gedachte achter goede SEO tekstschrijvers is enorm veranderd. Natuurlijk blijven keywords en links belangrijk, maar niet op dezelfde manier zoals dit voorheen was. Een SEO tekstschrijver is eenvoudig gezegd een goede copywriter. Het is de kunst van het schrijven om jouw doelgroep te informeren, beïnvloeden en doen overtuigen om tot actie over te gaan. Dit terwijl textuele optimalisaties worden gedaan om het rendement uit zoekmachines te vergroten.

SEO tekstschrijvers en copywriters uit Zoetermeer voor website teksten.

SEO teksten laten schrijven?

Natuurlijk kan een goede tekstschrijver ervoor zorgen dat jouw website beter gaat presteren in Google. Maar is dit alles? Als dit je uitgangspunt is ga je het niet redden. Simpelweg, doordat inhoud, meerwaarde en onderscheidende kracht ontbreken. Onze tekstschrijvers schrijven daarom geen teksten voor Google. Wij schrijven teksten voor jouw (potentiële) klanten.

Dit doen goede SEO tekstschrijvers

Onze tekstschrijvers creëren informerende teksten met conversies als doel. Met een zoekwoorden onderzoek richten we op het zoekgedrag van jouw doelgroep naar jouw producten en diensten. Zoekwoorden worden op natuurlijke en creatieve wijze verwerkt in teksten. Op deze manier kan je goed gevonden worden en krijg je converterende bezoekers op je website.

Soorten webteksten

1. Website copywriting

Teksten die je website tot leven brengen en bedoeld zijn om bezoekers te informeren en begeleiden naar het doel.

2. SEO copywriting

Optimalisatie van teksten om beter te presteren in zoekmachines en organische bezoekers naar je website te krijgen

3. Blog copywriting

Blog teksten zijn bedoeld om je doelgroep te informeren over jouw bedrijf, producten en diensten.

4. Advertising copywriting

Dit zijn wervende teksten, geschreven op landingspagina's van advertenties, om bezoekers vanuit advertenties (zoals Google Ads) te doen converteren.

SEO tekstschrijver nodig?

SEO titels, meta beschrijvingen, headers en meer

Samen met een webtekst kan je met SEO titels, meta beschrijvingen en headers een pagina verder optimaliseren. Verwacht niet zomaar te presteren. Enkel een tekst en deze elementen optimaliseren is zelden genoeg voor resultaten, vooral niet op concurrerende zoekwoorden met hoog zoekvolume. Bovenal, zorg voor een gebruiksvriendelijke website structuur en voldoende autoriteit om concurrenten te passeren. Op deze manier heb je met een goede SEO tekstschrijver een recept voor succes.

Jouw doelgroep als uitgangspunt

De doelgroep vormt het uitgangspunt voor een goede SEO tekst. Wat zijn haar (onderliggende) behoeftes? Welke zoekwoorden en methodes gebruikt zij en hoe presteert de huidige website met deze zoekwoorden? Dit zijn enkele vragen die vooraf beantwoord worden. Hoe je de doelgroep aanspreekt en welke content je hen gaat bieden zijn vervolgvragen.

SEO geoptimaliseerd

Gebruiksvriendelijk

Contentstrategie

Daarom kiezen voor tekstschrijvers van Lead Local

Het gaat meestal fout bij het begin. De doelgroep. Wie is dit eigenlijk? Zorg dat je precies weet wie je doelgroep is en bovenal, zorg dat je alles weet over de doelgroep dat relevant is. Niet enkel een onderbuikgevoel. Maak het concreet met data. Dat is precies wat wij doen bij Lead Local. Wij houden van data. Met data kan je verbeteren en groeien op een gestructureerde manier vol overtuiging en resultaat.

Grootste misverstanden over SEO teksten

SE0 teksten zijn voor Google.

Als ik een SEO tekst laat schrijven zie ik direct resultaat.

Als een pagina slecht vindbaar is in Google is de tekst slecht.

SEO Yoast begeleid me naar optimale prestaties in Google.

Meerdere pagina’s aanmaken over een zoekwoord is beter voor Google.

De keyword density bepaald het succes in Google.

Ultra lange teksten zijn altijd beter.

FAQ over SEO webteksten

Wat is een SEO tekstschrijver?

Een goede SEO tekstschrijver is expert in het schrijven van converterende webteksten die goed presteren in Google. Op natuurlijke en creatieve wijze worden zoekwoorden verwerkt. De eindgebruiker wordt vooropgesteld in het schrijfproces. Tenslotte, een zoekwoorden onderzoek gaat niet over Google. Een zoekwoorden onderzoek gaat over het zoekgedrag van een doelgroep naar specifieke producten en diensten.

Wat is een copywriter?

Een goede SEO tekstschrijver is eenvoudig gezegd een copywriter.

Wat kost een SEO tekstschrijver?

De kosten zijn afhankelijk van de complexiteit van de opdracht. Welke kwaliteit wordt verwacht? Gaat het enkel om schrijven of ook onderzoeken en plannen? Hoeveel teksten wil je laten schrijven? Dit soort vragen zijn relevant voor ons om een inschatting te maken van de kosten. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een indicatie toegespitst op jouw wensen en eisen.

Wat is een goede SEO tekst?

Een goede SEO tekst is toegespitst op de eindgebruiker en leesbaar voor Google.

Kan een SEO tekst direct goed presteren?

Rankings zullen snel verbeteren, maar echt relevante leads en meer omzet? Nee, vooral niet op concurrerende zoekwoorden. In de meeste gevallen is geduld en verdere optimalisatie noodzakelijk. Zorg voor voldoende autoriteit en een goede website structuur, dan kan je ook met nieuwe pagina's snel resultaten zien. Voor korte termijn resultaat zoek niches of lokale zoekopdrachten die een sterk raakvlak hebben met jouw bedrijf of werkgebied.

Hoe kan een SEO tekst beter presteren?

Autoriteit en website structuur zijn de belangrijkste factoren. Daarom raden wij aan structureel SEO werkzaamheden te verrichten, zodat pagina’s optimaal kunnen presteren. Bekijk hier de tarieven.

Onze SEO tekstschrijvers gaan voor goud!

Dat is wat onze SEO tekstschrijvers doen. Wij weten precies hoe je goed kunt presteren in Google, terwijl je ook informatieve teksten schrijft gericht op conversie. Dus wil jij beter presteren in Google en meer verkopen en relevante leads behalen?